Проектът за мост над Дунав край Силистра предложен на МРРБ

Проектът за мост над Дунав между Силистра и отсрещния румънски град Къл

Проектът за мост над Дунав между Силистра и отсрещния румънски град Кълъраш е предложен за включване в Стратегията за развитие на дунавското пространство на… Министерството на регионалното развитие и благоустройство/МРРБ/.  Както е известно, инициативата за включването на този проект е на силистренския депутат от ГЕРБ Стефан Господинов, който определи изграждането на моста над Дунав като един от стратегическите проекти за Силистра.
Преди време представители на ръководствата на Силистра и Кълъраш подписаха съвместна декларация за сътрудничество по време на реализацията на проекта. От българска страна документът бе подписан от областния управител д-р Владимир Янков и от кмета на града Иво Андонов, а от румънска – от префекта на Кълъраш Николае Енчу и тамошния кмет Николае Драгу, припомниха още от областта.
Проектът за мост над Дунав между Силистра и Кълъраш е едно от петте проектни предложения, представени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството от Силистренска област за включване в Дунавската стратегия. Другите са в областта за транспорт, където е предложен проект за пристанище край Силистра със съответната инфраструктура. Предложено е също така да бъде разработен и план за управление на природните ресурси на Добруджа по приоритетна област “Социално-икономическо развитие”, а така също и детайлно проучване на възможностите за устойчиво икономическо развитие на базата на ресурсната обезпеченост на региона.
В областта на културата силистренци предлагат да се разработи културно-религиозен атлас на Добруджа и долнодунавските земи с поклоннически маршрути и експониране на паметници.
В. „Дръстър прес“