Прокуратурата подхвана инцидента с трите пострадали деца

Досъдебно производство по повод инцидент с три деца, пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната, ръководи Районната прокуратура в Силистра, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Производството се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателна отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

В момента тече оглед на местопроизшествието, с пострадалите три деца в Силистра, от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20% по гърдите, краката и врата.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

1 thought on “Прокуратурата подхвана инцидента с трите пострадали деца

  1. Още сега е пределно ясна причината за инцидента. Виновна е гранатата, милицията няма вина! ТВЪРДО ! Браво на прокуратурата!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.