Прокурори и данъчни в Силистра нищят случаи на финансови измами

13 случая, свързани със съмнения за измами или финансови престъпления, са разгледали от началото на годината досега Окр

13 случая, свързани със съмнения за измами или финансови престъпления, са разгледали от началото на годината досега Окръжната прокуратура и Регионалният координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами в Силистра, съобщиха вчера от крайдунавската НАП…
Според прокурори, само в 6 от случаите сумите надхвърляли два и половина милиона лева. „За да се подобри взаимодействието и ефективността за наказание при констатирани нарушения сме привлекли и служители от ОД на МВР в Силистра“, поясниха държавните обвинители. Те уточниха, че полицаите ще осъществяват предварителните проверки по наблюдаваните случаи. Всички необходими процесуални действия, след като се докаже наличието на престъпление, ще бъдат изпълнени, увериха още от силистренската прокуратура.
Оттам припомниха, че създаденият в края на миналата година в Силистра Регионален център за борба с данъчните и осигурителните измами координира действията на двете институции – прокуратурата и местната НАП, при подобни случаи. Освен това членовете на центъра – данъчни и прокурори, селектирали и коментирали на спецзаседания получените сигнали, след което преценявали дали става въпрос за престъпление, за да се пристъпи към наказателно производство. От създаването на центъра досега членовете му са се събирали 6 пъти, добавиха още от силистренското данъчно.