Протест против тормоза на тировете по „Седми септември“ ще се проведе в неделя

Първият протест срещу тормоза бе през октомври 2016 г.

Неформалната група „Протест Силистра“, Фондация „Човек, природа и здраве“ и много силистренци, живеещи по невралгичната улица „Седми септември“ канят своите съграждани да ги подкрепят в протеста им срещу почти петгодишния тормоз на ТИР-овете, преминаващи по улицата към ГКПП-то.

Протестът ще се проведе на 16 февруари, неделя, от 11,00 ч. на кръстовището до граничния пункт. Добре дошли са и всички представители на местната и държавна власти, без значение от политическата им принадлежност. „Нека всички заедно обединим сили и се справим с този проблем, който засяга всички ни“, апелират чрез социалните мрежи организаторите.

Въпреки десетките обещания, дадени от властимащите от различен калибър, че проблемът ще бъде решен, вече пета година тежките камиони не спират да тормозят жилищните квартали на Силистра. В съобщението си във „Фейсбук“ протестърите задават в аванс въпросите си към властите.

Първият подобен протест бе проведен на 11 октомври 2016 г.

1 thought on “Протест против тормоза на тировете по „Седми септември“ ще се проведе в неделя

 1. ГРАЖДАНСКИ ПРИЗИВ

  На 16. 02. 2020 година /неделя/

  СЕ ОРГАНИЗИРА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ

  против движението на тирове през град Силистра

  Каним всички силистренци да присъстват на протеста, да проявят гражданска съвест и изразят недоволството си от създадената ситуация.
  Движението създава опасност от:
  – катастрофи и застрашаване живота на децата и гражданите;
  – замърсяване на околната среда и въздуха с изгорели газове и фекалии;
  – образуване на нерегламентирани сметища;
  – затрудняване движението на пешеходци и моторни средства по улиците „Добрич” и „7-ми септември” както и обслужването в магазините и пунктовете, разположени на посочените улици.

  Сборен пункт КПП – Силистра
  от 11,00 часа

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.