Прочут английски пътеводител описа красотите на „Сребърна“

Резерватът „Сребърна“ е поместен като една от българските забележителности в тазгодишното издание на известния английски пътеводител „Rough Guide”.
Редом до прочутите дестинации в различни кътчета на Земята, в справочника са описани също така флората и фауната на световно известното ез


Резерватът „Сребърна“ е поместен като една от българските забележителности в тазгодишното издание на известния английски пътеводител „Rough Guide”.
Редом до прочутите дестинации в различни кътчета на Земята, в справочника са описани също така флората и фауната на световно известното езеро край едноименното силистренско село. Според „Rough Guide”, страната ни е истински рай за орнитолозите. Освен „Сребърна“ любителите на птици трябва да видят още Бургаските езера и Природозащитния център „Източни Родопи“ в Маджарово, информира изданието. То нареди България на осма позиция в своя топ 10 на най-атрактивните кътчета по света и посочи няколко места в родината, които всеки посетил я чужденец трябва да види задължително.
„Невероятна природа, плажове, приятно време, ниски цени, симпатични исторически градове и приятелски настроени хора – България е една интригуваща дестинация“, пише туристическото издание. Британското издание не е пропуснало да спомене и родната гастрономическа гордост – киселото мляко, което задължително трябва да бъде опитано.
Голям пропуск обаче са допуснали английските автори, като не са споменали за сребърската кайсиева ракия, рибената чорба и световноизвестното гостоприемство, шегуват се местни зевзеци.