Пръскат отново срещу комари в Силистра и близките села

Нова химическа обработка срещу комари ще има на 30 и 31 юли – четвъртък и петък, съобщиха днес от общината… Ще се пръскат тревните площи в град Силистра и в селата Айдемир, Калипетрово, Сребърна и Ветрен, допълниха оттам.
Според графика се предвижда през нощта в срещу петък –  от 21.00 до 8.30  часа, с наземна техника да се напръскат градинките, междублоковите пространства и парковите зони в областния град. „В ранните утринни часове в петък ще се пръска със самолет, като това ще обхване 10 000 декара площ по поречието на река Дунав, в града и определените села“, обясниха експертите от общината. Вечерта на 31 юли, между 21.00 и 24.00 часа, пък е била предвидена наземна химическа обработка срещу комари на общо 3000 декара растителност в селата Ветрен и Сребърна.
Фирмите, спечелили конкурса за химическото третиране – „ДДД – 1” от София и ЕТ „Ребус – Стоянка Георгиева”, ще използват препарата „Цитрол” 10/4 УЛВ в съответните концентрации на разтвора, добавиха от силистренското кметство. Оттам припомниха, че по време на пръскането е добре хората да не излизат на открити места.