Първите лазарки посетиха областната администрация  

В областната администрация на Силистра гостува лазарска група от Детска градина „Радост“, за да представи своята програма за големия християнски празник Лазаровден, който от векове е част от традициите на българите в навечерието на Възкресение Христово – Великден.

Подготвени от своите учителки, децата рецитираха и пяха, казаха и благословии, характерни за празника. От името на институцията зам.-областните управители Илиян Великов и Стоян Бонев, както и главният секретар Елена Томова, благодариха на малките гости, дарявайки ги с пара, пита и лакомства.

На 20 април от 9,30 ч. в село Калипетрово е 15-ият Лазарски събор с участието на групи от читалищата от община Силистра. Същия ден е пролетният бал на Ротари клуб Силистра в полза на благотворителна лепта за закупуване на устройство Tobii РСЕуе, необходимо за работа с деца със специални образователни потребности. На другия ден – 21 април, в Силистра е поредният преглед „Пролетни игри и песни“ – най-голямата по рода си проява в областния културен календар.