Пътна полиция включва дрегерите, проверява за неплатени глоби

Ръководството на силистренската полиция разпореди комплекс от мерки за безпроблемното протичане на Деня на независимостта – 22 септември, и свързаните с него почивни дни.

С представители на местната власт са обсъдени съвместни действия по опазване на обществения ред и сигурност при провеждане на мероприятия, свързани с празника, и други публични прояви. Проведени са срещи с ръководителите на частните охранителни фирми с оглед подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните обекти и са уточнени начини за взаимодействие с полицията в случай на необходимост.

Завишен е контролът във връзка с изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия с цел недопускане на инциденти.

Специално внимание е отделено на пътната безопасност, след като в областта от средата на август до момента петима души изгубиха живота си при пътнотранспортни произшествия. В участъците от републиканските пътища, характеризиращи се с висока аварийност и интензивност на движението, пътни полицаи ще следят за спазване на скоростните режими. За целта ще се използват всички налични автоматизирани технически средства.

Проверки ще има и в малките населени места. Планирана е специализирана полицейска операция с акцент върху недопускане на шофиране от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол или наркотични вещества. Пътните полицаи ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове и при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.

От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират със съобразена скорост, да проявяват толерантност на пътя, да пазят себе си и другите участници в движението.