Пътят за „Орехова гора“ край Силистра е готов, дупките останаха тъжен спомен

Пътят за „Орехова гора” край Силистра е готов, а ужасното му състояние и безбройните дупки, които тормозеха шофьорите дълги години, вече са само тъжен спомен. Пътуващите по него споделят, че не могат да разберат в коя страна се намират, когато преминават по отсечката… от „Синева” до разклона за с. Калипетрово. Черният гладък асфалт, новите пътни знаци и канавките край него, заедно с красивата поддържана гора, създавали у водачите чувството, че са се пренесли доста по на запад от България. Както вече информирахме, ремонтните дейности по участъка с дължина от 3 417 м. продължиха около месец. Напълно са оформени банкетите, отводнителните канавки, поставена е хоризонтална и вертикална маркировка. Всичко това е по линия на проекта на общината „Подобряване на транспортната инфраструктура чрез рехабилитация на част от общинската пътна мрежа”. Вече много силистренци предпочитат този път, за да стигнат до отбивката за Калипетрово, Дулово и Шумен.
За съжаление и сега се намериха хора, които започнаха да злоупотребяват с новата благинка. Живеещи в района съобщиха, че вечер, през нощта, а понякога и през деня, млади силистренски автоджигити пробват мощностите на автомобилите си в опасни и шумни състезания. Хубавият път предполага развиване на високи скорости, но по него има остри завои, а дърветата са почти по цялото протежение. Първите инциденти не закъсняха. 18-годишно момче пострадало при автомобилна катастрофа, станала около 2,00 ч. на 1 юни при един от най-опасните завои. То пътувало на предната седалка на лек автомобил „Рено”, чийто водач – В.М. на 19 г., загубил управлението и се ударил в дърво край пътя. Пострадалото момче било настанено в силистренската болница с фрактури на таза и дясната ключица, без опасност за живота. Алкохолната проба на водача отчела 0,91 промила. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ.

21 thoughts on “Пътят за „Орехова гора“ край Силистра е готов, дупките останаха тъжен спомен

 1. А кога ще бъде пуснат сфетофара до Механото? И защо сфетофара до Еон не работи вече сумати и години?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. До един месец ще пуснат светофара

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. За него нищо не се говори. Да се надяваме, че като пуснат Кауфланда в началото на есента, ще се намерят пари за основен ремонт на ул.Н.Вапцаров.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. А кога ще се постави поне една пешеходна пътека пред областната управа? Преди там имаше ограничител на скоростта, а сега се пресича много трудно – колите не спират въобще.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Нали се сещаш, кога сложиха пътека и изкуствени неравности на кръговото пред Билла? Точно така, когато се случи ПТП.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. За сфетофара на ЕОН бях чул , че не го пускат защото бил на „баир“ и колите , които идвали от Калипетрово трябвало да чакат под наклон на сфетофара..което е голяма глупост, дано го пуснат,защото е много опасна зона

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Амиии, да си карат без да спират тогава, тъкмо да не си убиват инерцията. Една нова сфетофарна уредба струва между 50 и 100 хил.лв., зависи колко е голямо самото кръстовище. Тя Общината няма пари за чистачи по улиците, пък какво остава за нови кръстовища и сфетофари.

  Във тази връзка, искам са изкажа възмущението си от мръсотията, която е плъзнала из целия град, от градинките до междублоковите пространства. Имах намерение да поснимам малко из града и да кача снимките в нета, но то какво да снимам, всичко беше занемарено, мръсно и изпотрошено

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Гражданята, които живеят в блоковете да слязат да си почистят. Ама то голям срам, ако хванат метлата. Ама те мислят така: „Що аз да чистя, пък съседа да лежи“. Сами си правим кочината, после не било чисто.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Ако ние не си почистим около колибите, кой друг?..
   Хората на социални помощи не могат ли да им дадат район за оборка, поне да свършат нещо за тези пари..
   Разбира се, които не са болни и т.н.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Да светна Доростола – пише се светофар, от светя. с този твой „сфетофар“ подведе и Майна. И той, или тя запачна да те приема за по-грамотен. А дали някой се замисля, защо именно този път стана европейски? Дали няма нещо общо с продажбата на т.н. нова болница, за която ако се намери инвеститор, ще живне и градът ни.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Браво, на тия дето са го асфалтирали !!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. доколкото знам „болницата на края на града“ е върната на общината, тъй като инвеститора няма необходимост от нея. така че този вариант за „обяснение“ отпада. просто пътя беше крайно лош.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Ха-ха, нищо подобно. Знам как се пише, ама наистина ме подведе Доростолеца :D.

  Сега сериозно. Този пътен участък си плачеше за ремонт от години. Парите за рехабилтацията му са от ЕС. Дори да има нещо общо с болницата, аз нямам нищо против.

  ПС: Някой, може ли да снима новичкия път и да качи снимките във форума ?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. А от Детски играчки до Шел кога??? Хубава работа ама…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. и само детски играчки ли асфалтираха!??!??!? ……..идиоти ……потомственни…….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Абе все сте недоволни нова детска площатка откриха пак недоволни днеска колко от вас ще отидат да боядисат пеики в дунавската градина а ??? Било мръсно мейдо блоковете а кои хвърля Кмета ли всяка сутрин си чистят хората а ние само помия след тях после пак недоволство ама само знаем да недоволстваме да се карали тиа с социални помощи да чистят как да се накарат като няма законово основание ЗАСРАМЕТЕ СЕ ОТ СЕБЕ СИ СПРЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ САМО ОТРИЦАТЕЛНОТО ВИЖТЕ И ПОЛОЖИТЕЛНОТО

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Засрами се ти, че от толкоз грешки чак и мисленето ти е грешно!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Не че и ти нямаш грешки де! И в писането, и в мисленето, както е видно от поста ти!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Каква е тая глупост пак, която чета? Ние в България затова сме в това положение! Все гледаме да вземаме пари без да свършим нещо в замяна! Лично аз смятам, че е най-правилно всички, които получават помощи (и са в трудоспособна възраст) и всички, които са на борсата (и от години отхвърлят предлаганата им оттам работа) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат „впрегнати“ в някакви социални проекти – било то почистване на града, боядисване на пейки в Дунавската, миене на улици и какво ли още не! В крайна сметка в днешно време срамна работа няма! Не може да си стоиш по цял ден вкъщи, да играеш „джобен тенис“ и да се чудиш каква далавера да измислиш, за да прекараш всички и най-вече държавата и в същото време да очакваш да ти плащат точно за тия ти дейности! АБСУРДНО Е!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.