Радослав Марков се нареди сред елита на Кинофестивала в Кан

Известният силистренец Радослав Марков е сред участниците в 71-ия Международен кинофестивал в Кан, който беше открит там на 8 май. Той бе поканен от неговите организатори като един от най-големите специалисти по цифровите камери не само у нас, но и в Европа.

Явявайки се от няколко години на всичките му издания, стана отново част от световния киноелит, събиращ се по това време в известния френски град. Видя се със стари приятели, запозна се с нови звезди, обмени ценен опит с колегите си от другите държави. Марков дори успя да си направи селфи, да пие шампанско и да обсъди актуални проблеми на кинопроизводството с френския министър на културата Франсоаз Нисан по време на приема, организиран в чест на фестивала.

Всеки ден гледа филмите от конкурсната програма и с нетърпение очаква кой ще грабне „Златната палма”, която ще бъде връчена при закриването на форума на 19 май.

Марков, наричан от феновете си дигиталният гуру, е участвал в заснемането на редица култови наши филми и сериали, включително „Стъклен дом”, „Хъшове” и т.н. Той членува в няколко световни организации на специалистите по високите технологии, редовно се изявява и в съответните конференции и семинари, организирани от тях. Занимава се също с журналистика, като сътрудничи на БНР и на други централни медии.

4 thoughts on “Радослав Марков се нареди сред елита на Кинофестивала в Кан

  1. Тоя,ако ще и в Холивуд да отиде все същата ряпа ще е.Само плюе града ни ,а нищо съществено не е направил за него.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.