Разясняват проектите за финансиране на земеделските стопанства

Областният информационен център /ОИЦ/ в Силистра, в партньорство със силистренския офис на Националната служба за съвети в земеделието и със съдействието на Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“, организира изнесени приемни в малки населени места в областта на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“.

Заинтересованите посетители ще получат информация за актуалните възможности при кандидатстване с проекти за 2022 г., както и информационни материали с добри практики от вече изпълнени проекти.

Експертите ще акцентират на атрактивните за земеделските стопани мерки по Програмата за развитие на селските райони – 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, които се очаква да бъдат отворени за кандидатстване до края на тази година.

Кампанията се провежда в периода от 9 до 18 май във всички общини на областта. Експертите на ОИЦ вече посетиха Старо село. Всички срещи се провеждат от 10,00 до 12,00 в местните читалища, освен в Средище, където ще е в кметството. Утре лекторите са на гости в село Малък Преславец, а в четвъртък ще са в Паисиево. На 13 май ще бъде посетено село Гарван. Срещите продължават и другата седмица – в понеделник в село Средище, във вторник в град Алфатар, а в сряда в село Бабук.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.