Ремонтират пътя между силистренските села Срацимир и Бабук по българо-румънски проект

Първа копка по българо-румънски проект за развитие на пътната инфраструктура в трансграничната зона на румънската община Росети, окръг Кълъраш и община Силистра бе направена край силистренското село Срацимир от кметовете на Силистра и Росети – д-р Юлиян Найденов и Николае Ръжновяну


Първа копка по българо-румънски проект за развитие на пътната инфраструктура в трансграничната зона на румънската община Росети, окръг Кълъраш и община Силистра бе направена край силистренското село Срацимир от кметовете на Силистра и Росети – д-р Юлиян Найденов и Николае Ръжновяну.
По проекта се предвижда да бъдат рехабилитирани около 11 километра четвъртокласна пътна мрежа между селата Срацимир и Бабук. Ще бъдат положени близо 15 000 тона асфалт и 12 000 кубически метра трошен камък. Тъй като трасето минава през селата Срацимир и Бабук, се предвижда да бъдат подменени над четири километра бордюри и осем декара тротоарни площи с градинки.
Общата стойност на проекта е 7 785 180 евро. За българската община са 2 889 201 евро, а строително-монтажните работи на пътя ще възлязат на 3 842 146 евро. В община Росети ще бъдат обновени 26 улици. Основна цел на проекта е да се подобрят публичните услуги в трансграничния регион на Силистра и Кълъраш.
Отсечката надхвърля 10 километра и трябва да бъде завършена 31 декември тази година.

2 thoughts on “Ремонтират пътя между силистренските села Срацимир и Бабук по българо-румънски проект

 1. Изобщо нищо не разбрах, какъв е този път между Срацимир и Бабук с трансграничен характер и значимост за подобряване на публичните услуги в трансграничния район на Силистра и Кълъраш. Много ми заприлича на пътя, който трябваше да свърже България и Румъния през община Кайнарджа и у нас се полза само като луксозен земеделски път, стигащ до границата, където е преграден с вършини… Толкова много пари ли има, да се харчат по този начин. Не е видно какво е състоянието на пътната и тротоарна настилка в града, не можеш да вървиш нормално по тротоарите вечерно време, без да се спъваш и пропадаш, че и да падаш без да си пиян, за липсата на паркинги да не говорим…, та най-важното за общината място се оказа пътя между Срацимир и Бабук??? Туристически маршрут към нищото или човешката алчност!!!

  Палец нагоре 16 Палец надолу 3

  1. Е как да не разбираш , то е много просто ……..нека да ти обясня . Когато излизаш от магистралата на Бабук на разклона по пътя Силистра Алфатар ,караш само напред е тоя е път е за Срацимир .Сам че има една подробност ама те са ти я спестили , минаваш през с.Българка .С. Българка е много стратегическо място ,чак си нямаш никаква идея , та гледай сега …..бабушките цигани като тръгнат да крадат от Срацимирските тарикати за да не се спъват ще им правят ПЪТ, а срацимирци за да ги стигнат после и на тях ще им трябва тоя същия ПЪТ , сещаш ли се сега ?
   Срацимирци ще трябва да настигнат Бабушките цигани в с.Българка , е там ще се завързват яки битки . С . Българка ще стане военна зона , ще трябват войски , танкове , самолети е такива неща , и ето трябва ПЪТ, и то с четри платна ,едно кръгово , два моста , само не се знае колко светофара ще трябват . Сега изясни ли ти се картината ?

   Палец нагоре 21 Палец надолу 2

Comments are closed.