Ремонт за почти 2 милиона започна в СУ „Васил Левски“ в Дулово

В разстояние на един час министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се запозна и присъства на няколко събития в Дулово. След срещата в сградата на общината с кмета д-р Юксел Ахмед, министърът разгледа изложба с пролетни рисунки на 597 деца от цялата страна. Изложбата, експонирана във фоайето на общината бе организирана и подредена от читалище „Бялата лястовица“.

Министър Вълчев, народните представители Милена Дамянова и Алтимир Адамов, евродепутатът Емил Радев и домакините, заедно с ученици и учители от най-голямото в областта средно училище „Васил Левски“ стартираха началото на ремонтните дейности в него. Стойността на проекта е 1 920 550 лв. и е по Програмата за развитие на селските райони.

По-късно министърът и гостите разгледаха и новостроящата се детска градина в Дулово, която се изгражда след финансово подпомагане на общината в размер на 2 милиона лв. С цветя и питка гостите бяха посрещнати в ОУ „Христо Смирненски“, където проведоха среща-разговор с преподаватели от училището.