; Реформаторите връщат мандата, отиваме на избори | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Реформаторите връщат мандата, отиваме на избори

655-402-najden-zelenogorski„За нас е очевидно, че в рамките на този парламент не можем да постигнем целите си“, това заяви Найден Зеленогорски след края на срещата между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт (ПФ), на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.

„6-7 дни поработихме доста здраво и доста сериозно. Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем златно сечение. Очевидно е, че това не се получи. Нашите теми бяха съдебна реформа, антикорупционният закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен и да постигнем успех в борбата с корупцията“, каза Зеленогорски, цитиран от агенция „Фокус“.

Той изрази надежда в рамките на следващия парламент ГЕРБ, РБ и ПФ отново да имат допирни точки, за да продължат добрата си работа.

Цветан Цветанов потвърди, че кабинет няма да има

В рамките на 4-5 дни водихме интензивни разговори, за да намерим пресечните точки за сформиране на правителство в рамките на този парламент. Но се очертаха определени различия, заради които не можем да направим това и заради които не сме в състояние да стигнем до съгласие, поясни председателят на ПП ГЕРБ.

Коментарите от останалите политически лидери не закъсняха

Пазарлъците в последно време бяха загуба на време за България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след провалените преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Призоваваме Росен Плевнелиев да отиваме на избори. За нас датата е 26 март, заяви Нинова.

Няма да вървим срещу нагласите за нови избори,

заяви лидерът на Патриотите Валери Симеонов.

„Мога да изразя своята удовлетвореност от диалога, който се водеше много активно през последните дни. Бяха положени максимални усилия. На лице беше една добронамереност, колегиалност, но за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат“, допълни той.

По думите му приоритетите на Патриотичния фронт са били пенсиите, борбата с престъпността, мигрантския поток и реформите в енергетиката.

„Аз съм убеден, че тези теми ще бъдат разработени в следващото Народно събрание“, подчерта Симеонов.

2 коментара по “Реформаторите връщат мандата, отиваме на избори”

  1. гражданин каза:

    Някой знае ли, кои са т.н. „реформатори“ в Силистра?

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

  2. hitech каза:

    И човек си задава въпроса – що са ни толкова депутати и партии, като едно правителство не могат да съставят? Хрантутници, крадци или некадърници са повечето от тях!

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране