Рицарите на светлината

Представители на „Лайънс клуб“- Силистра са номинирани за участие в упр

Представители на „Лайънс клуб“- Силистра са номинирани за участие в управителните органи на Асоциацията на Лайънс клубовете в България -„Дестрикт 130“. Това стана известно през изминалата седмица, когато силистренският „Лайънс клуб“ отбеляза своя 3-годишен юбилей на борда на пасажерския кораб „Поларис“.
Номинациите са за д-р Венцислав Стоев – паст президент, и нотариус Златко Нотев – президент на „Лайънс клуб“- Силистра. Номинацията за д-р Венцислав Стоев е отправена лично от бъдещият президент на „Дестрикт 130“ – Стефан Христов, а предложението за Златко Нотев е за президент на зона „Черно море“, включваща Силистра, Шумен, Търговище, Добрич и Варна. „За тези постове има номинирани още двама членове на Лайънс клубове от Северна България, решението ще бъде ясно на 1 юли тази година“, уточни Златко Нотев. Според него, тези номинации са преди всичко израз на признание към „Лайънс клуб“- Силистра и дейността на неговите 19 членове.
„Лайънс клуб“- Силистра е основан през септември, 2007 год., от 19 силистренци и е чартиран в Международната асоциация на Лайънс клубовете на 9 юни, 2007 година. Към днешна дата членовете на клуба са 18, като през тази година има отправена покана към петима нови членове, информира Златко Нотев. Приоритетите на „Лайънс клуб“- Силистра са същите, като приоритетите и на световното Лайънс движение, отбеляза той. Нотев припомни, че то е възникнало като организация за борба със слепотата и подпомагане грижите за слепите хора, но с течение на времето е разширило своята сфера на дейност, поставяйки се в полза на други благотворителни каузи и инициативи. Не случайно и членовете на Лайънс клубовете се наричат “Рицари на светлината “, а девизът им е: “Ние служим”.
„Лайънс клуб“- Силистра е удостоен с плакет и грамота , като основен дарител в рамките на „Дестрикт 130“, съобщи още Златко Нотев. Той допълни, че през изминалата отчетна годна силистренския клуб отчита реализиране на благотворителни концерти, балове, дарения в социални домове и училища, както и реализиране на кампания за скринингови изследвания на гръбначни изкривявания при учениците в Силистра. Кампанията ще бъде подновена и през новата учебна, обещаха силистренските рицари на светлината.
На официалното тържество през изминалата седмица бе представен и бъдещият президент на „Лайънс клуб“- Силистра – Никола Колев /на снимката – крайният вляво, в средата – д-р Теодора Начева, вдясно – Златко Нотев/. Колев ще оглавява организацията от  01.07. 2010 до 01.07. 2011 година, а досега е бил първи зам. президент на силистренския клуб.

6 thoughts on “Рицарите на светлината

 1. Що ли няма коментари?Отговорете си сами,кого го интересува тази новина?Дано не съм прав.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. мен обаче ме итересува. проблем?…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. РОТАРИ КЛУБ,ЛАЙЪНС КЛУБ, МАЛТИЙСКИ РИЦАРИ, ЗИДАРИ, АДВЕНТИСТИ, ЕВАНГЕЛИСТИ, МОРМОНИ, ЙЕХОВИСТИ?!?
  КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ?
  НИМА СМЕ ТОЛКОВА КОМПЛЕКСИРАНИ И БЕЗПОМОЩНИ, БЕЗ НИКАКВА ВЯРА В НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ТА СЕ ГОРДЕЕМ С МНОГОВЕКОВНИ СЕКТИ И ОРГАНИЗАЦИИ ДОКАЗАЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ, ЧЕ НЕ МИСЛЯТ НИЩО ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. КЪДЕ СТЕ БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКИ ДУХ И БЪЛГАРСКА ВОЛЯ?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 3. Аман от масони ,ротарианци,лайанс клубаджии и други комплексари.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 4. Аман от истински българи с име леонард и от ангажирани със съдбата ни пичове с никове джо. Е затова сме на това дередже, щото на никой не му пука за реално свършена работа. Пък който иска и може да прави ДОБРО – нека го прави. То остава за всички – даже и на джо да не му пука

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. И ВСЕ ПАК ПОДДЪРЖАМ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ.
   И, БАЙ ИВАНЕ НЕ СЪМ ВИНОВЕН, ЧЕ МАЙКА МИ Е ИЗБРАЛА ИМЕТО МИ.
   НО СЪМ БЪЛГАРИН И ПО ДУХ, И ПО ПО ВОЛЯ, И ПО СЪДБА.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.