Румен Чернев представя в „Златна Добруджа“ първата си книга „Нищо съществено”

Известният силистренец Румен Чернев зарадва читателите с дебютната си книга, озаглавена „Нищо съществено”. Тя излезе току-що като продукт на издателство „Ковачев” и съдържа 27 негови разкази в обем от 114 страници.

Става дума за документална проза, чрез която авторът пресъздава личните си преживявания и впечатления от срещите си с различни личности и от местата, където е пребивавал. Отразява интересни истории, случили се както у нас, така и в САЩ, още повече, че живее там от дълги години. Използва модерна стилистика, служи си с много духовитости, проявява се като писател с широко мащабна визия върху нещата. Прибягва до прийомите на други жанрове, включително епистоларния и публицистичния, миксирайки ги умело с този на белетристиката. В резултат книгата му се превръща в увлекателно четиво, в което има и ценна информация за Страната на неограничените възможности, така, както той я вижда и възприема през собствения си поглед.

Румен Чернев е бивш помощник-капитан на търговски кораб, началник на пристанището в Силистра и директор на местния клон на „Балкантурист”. Той беше и част от управата на някогашния хотел „Златна Добруджа”, където редовно организираше традиционните сбирки на журналисти „Петък 15”. Брат е на известния наш колега и поет Валентин Чернев, на когото редовно гостува през лятото, когато се връща в родината по време на ваканциите си. Така направи и сега, като успя да организира и премиерата на книгата си, насрочвайки я за 7 юни от 17,00 ч. в ресторант „Данубе”.