Сабанов: Има продадени имоти от Министерството на отбраната, но са малко

Продажбата на имоти от Министерството на отбраната, предстоящите компенсации на потребителите на газ, ток и парно, и мигрантският проблем – тези теми коментира депутатът от ВМРО Александър Сабанов в студиото на „Денят ON AIR

По повод днешния скандал в парламента, депутатът от ВМРО обясни, че продадените от Министерството на отбраната имоти не са достатъчно.

„Първо, скандал е много силна дума, по-скоро беше буре в чаша вода. Обвиненията от страна на партия „Атака“ бяха за продажба на полуострови и острови, които са били собственост на Министерството на отбраната. В крайна сметка се оказа, че няма нищо такова. Да, наистина има продадени имоти, но за разлика от предходни години в целия мандат, в който г-н Каракачанов е вицепремиер и министър на отбраната, има продадени 16 имота„, заяви Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че имотите се продават на търгове. „Някой си представя, че министърът лично продава или дарява имот на някакви цени, каквито той си е измислил. Напротив, това са процедури. Един месец преди да излезе, след като е направена оценка – пазарна стойност, излиза обявление на сайта на Министерството“, каза той. 

Гледайте на https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/188013-prodadenite-ot-mo-imoti-sa-malko-smyata-aleksandar-sabanov-ot-vmro