Светият Синод кани децата на конкурс „Възкресение Христово“

Синодалният Културно-просветен отдел обяви Национален конкурс „Възкресение Христово – 2018“ за изобразително изкуство, литература и фотография. В конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

Крайният срок за изпращане на творбите е 17 март /важи датата на пощенското клеймо/. Адрес за изпращане на конкурсните творби: Пенка Христова, Св. Синод на БПЦ, Културно-просветен отдел – за Националния конкурс „Възкресение Христово”, ул. „Оборище” № 4, 1000 София, България. Email: [email protected] /само за литературните творби/.

Подробна информация може да се научи от сайта на БПЦ, както и условията и насоките, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 4 април /Велика сряда/ на официалния сайт на Светия Синод – http://bg-patriarshia.bg/news.php. Награждаването на победителите ще бъде на 22 април /3 Неделя след Пасха – на св. Мироносици/ в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Статутът на конкурса предвижда след изтичане на изложбата творби от раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ да участват в благотворителен аукцион със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

Вдъхновение и благословен от Бога успех на всички малки и големи участници във Великденския конкурс на светата ни Църква!