Светлин Иванов извади за 10-ти пореден път Богоявленския кръст

Уникален рекорд постави днес в Силистра на Йордановден Светлин Иванов /33/, който успя да хване за 10-ти пореден път Богоявленския кръст.Той бе хвърлен в река Дунав от Доростолския митрополит Амвросий, а в реката скочиха общо 3-ма смелчаци. Бившият състезател по плуване Светлин Иванов стигна най-бързо до кръста и го грабна с радостни възгласи. Иванов, който е служител в частна фирма, посвети пореднот

Уникален рекорд постави днес в Силистра на Йордановден Светлин Иванов /33/, който успя да хване за 10-ти пореден път Богоявленския кръст.

Той бе хвърлен в река Дунав от Доростолския митрополит Амвросий, а в реката скочиха общо 3-ма смелчаци. Бившият състезател по плуване Светлин Иванов стигна най-бързо до кръста и го грабна с радостни възгласи. Иванов, който е служител в частна фирма, посвети поредното хващане на Богоявленския кръст на малкия си син Александър.
По 100 лева от общината в Силистра и от Доростолската епархия получи Иванов. Двамата му конкуренти получиха по 20 лева. Паричните награди им бяха връчени от кмета на Силистра Иво Андонов и от Доростолския митрополит Амвросий.

Стотици силистренци уважиха днес големия християнски празник и запалиха свещичка в местния православен храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел“. Тържествената Света литургия с хвърленето на кръста в река Дунав бе отслужена за пръв път от митрополит Амвросий в качеството му на управител на Доростолската епархия, припомниха от Доростолската митрополия.

3 thoughts on “Светлин Иванов извади за 10-ти пореден път Богоявленския кръст

  1. Наистина много граждани бяха дошли до църквата, някои от тах запалиха свещ и бяха поръсени за здраве, други пък по скоро от любопитство и за разтоварване присъстваха на хвърлянето на кръста в р. Дунав. Не зная друга година , колко смелчаци са скачали в ледените води – но тези мъже – макар и само трима изглеждаха много добре- здрави, смели и усмихнати ! Дано и годината да е като тях за всички които присъстваха и за тези , които не можаха да го направят.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. тоя светлин верно ще му трябват тея пари за……….адвокат!!!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.