Свинският грип стигна до Силистра, 9 души заразени с новия вирус, всички са в добро състояние

9 души от Силистра и областта вече са заразени с новия грипен вирус, до

Продавачка на вестници в Силистра вече е взела предпазни мерки срещу новия грипен вирус.
Продавачка на вестници в Силистра вече е взела предпазни мерки срещу новия грипен вирус.

9 души от Силистра и областта вече са заразени с новия грипен вирус, добил популярност като „свински грип“, съобщиха днес от РИОКОЗ… Оттам уточниха, че 8 от заразените са деца от Силиста, а деветият – жена от гр. Дулово. Според д-р Теодора Начева, началник на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РИОКОЗ-Силистра, наличието на новия грипен вирус A/H1N1 е потвърдено след лабораторни изследвания на заразените.
Няма никакъв повод за паника, очакваше се този вирус да стигне и до Силистра, всички са в добро състояние, под непрекъснато наблюдение на личните си лекари, обясниха от РИОКОЗ-Силистра. Оттам отново призоваха силистренци да не предприемат самолечние и при най-малкото съмнение за зараза, веднага да потърсят медиците.
Припомняме, че в Силистра и областта вече е обявена грипна епидемия. Преустановени са учебните занятия, плановите операции в болниците в Силистра, Дулово и Тутракан, както и свижданията. Областният управител д-р Владимир Янков ограничи също така в специална заповед и масовите мероприятия и прояви.
Блонците в Силистра, Дулово и Тутракан са заредени с необходимото количество антивирусни препарати, така също и атпекарската мрежа, добавиха още от РИОКОЗ.