; Седем медала спечелиха добруджанските канадски борци | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Седем медала спечелиха добруджанските канадски борци

Златен, сребърен и 5 бронзови медала спечелиха състезателите по канадска борба от Крайдунавска Добруджа, членове на националния отбор на България от проведеното в полския град Катовице 27-мо Европейско първенство по канадска борба. В състезанието взеха рекорден брой държави от Стария континент – 37 отбора с общо над 1000 състезатели от всички възрасти и категории.

За националния отбор тази година се състезаваха рекордните 7 силистренци от Спортния клуб за хора с увреждания /СКХУ/ „Доростол 2011” и четирима борци от тутраканския клуб. Представителите на Града на рибарите спечелиха 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала за отбора на България. Сашо Андреев изкова златото с лявата си ръка при мъжете, Красимир Костадинов се отличи със сребро, Пламен Димитров регистрира бронзово отличие, каквото спечели и Димитрина Димитрова при жените.

От СКХУ се отличиха Седат Мусин при хората със зрителни увреждания, Светослав Калчев и Еркан Мухсин, спечелили бронзови медали.

1 Коментар по “Седем медала спечелиха добруджанските канадски борци”

 1. трака каза:

  Как помага Община Силистра на спортните клубове за хора с увреждания?
  Имали политика общинската администрация за хората с увреждания?
  Осигурен ли е достът до културните сгради за хора с увреждания /поне парапет сложете на стълбите към театъра/.
  Монтираните платформи за хора с увреждания на работят /завити с брезент-пазят се за нови/ така беше и на изборите в ПГС където имаше три секции и много възрастни хора и хора с увреждания се отказаха да гласуват защото не можаха да преодолеят множеството стълби.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране