Семеен бизнес с канабис въртели майка и син в Професор Иширково

Двама мъже и жена са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена на 11 февруари от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра, съобщи пресцентърът на полицията.

В хода на полицейските действия в село Професор Иширково криминалистите засекли двама мъже – на 33 и на 29 години, в момент на сделка с наркотични вещества. При извършен личен обиск у 33-годишния били намерени 2,9 грама суха листна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест, а у 29-годишния 27 грама от същата дрога.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния в селото, където укрити в различни помещения били открити общо 92,6 грама канабис с високо съдържание на наркотично вещество. В къщата били намерени още електронна везна, фолио и голяма сума пари с неясен произход. В хода на проверката 46-годишна жена – майка на 29-годишния, опитала да осуети полицейските действия, изхвърляйки в санитарен възел част от наркотичната маса.

Майката и синът, който е осъждан за подобна проява, както и 33-годишният са задържани за срок до 24 часа. Образувани са 2 досъдебни производства. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна разпространи своя информация за същия случай. Според нея Окръжната прокуратура в Силистра привлича към наказателна отговорност Йордан Д., държал с цел разпространение 200 грама канабис. При извършване на процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, у него били намерени и 20 000. 28-годишният мъж бил задържан в момента за 24 часа по Закона за МВР.

Днес той ще бъде привлечен като обвиняем. С постановление на Окръжната прокуратура в Силистра предварителното му задържане ще бъде удължено до 72 часа с цел довеждането му в съда, където ще бъде внесено искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Йордан Д. Младият мъж е осъждан два пъти. Веднъж – за отглеждане на канабис, а втория път – за държане на високорискови наркотични вещества, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.