Силистра бе домакин на юбилея на Българската търговско-промишлена палата

120 BTPPРъководството и регионалните структури на Българската търговско-промишлена палата избраха Силистра за домакинството на 120-годишнината на бизнес-организацията. В честването участва председателят на палатата Цветан Симеонов, гост на колегата си от Силистра Манол Тодоров.
На „Стомана” АД бе връчен специалният диплом за заслуги към палатата. Слово държа Манол Тодоров, подчертавайки ролята на палатата на областно ниво – около 100 са членовете на организацията в областта. Цветан Симеонов приветства от името на гостите, представители на различни областни палати, припомняйки, че БТПП е една от 1200 организации по рода си в Европа. Той припомни, че преди 400 години в Марсилия е сложено началото на взаимодействието между представителите на бизнеса.
В деловата част на събитието стана ясно, че работодателските организации в България подготвят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за злоупотреби в енергийния сектор. Четирите организации: Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал подготвят нови протести срещу неоснователното, според тях, повишаване на цената на тока за бизнеса.
„Ще настояваме правителството и съответните органи да напишат пътна карта как да излезем от положението – ние имаме нашите предложения, не сме пасивни наблюдатели”, подчерта Симеонов. Според него протести може да няма, ако до 30 септември се видят конкретни стъпки от държавните институции и Комисията за енергийно и водно регулиране „преразгледа нещата”.