Силистра бе сред 10 000 изложители в Туристическата борса в Берлин

Кметовете на общинните Силистра, Тутракан и Алфатар – д-р Юлиян Найденов, д-р Димитър Стефанов и Янка Господинова, взеха участие при откриването на най-голямото Международно туристическо изложение в Европа – ITB Берлин.

За първа година община Силистра участва в изложението със собствен щанд, на който се представят културно-историческото наследство на Силистра, както и възможностите за различни видове туризъм. По време на откриването кметът на Силистра се срещна с министъра на туризма Николина Ангелкова, с която обсъдиха обявяването на 2019 г. за година на вътрешния туризъм и ползите от това. Гост на българския щанд бе кметът на Берлин Михаел Мюлер, който бе впечатлен от традиционните народни носии на нашия регион. Положителни коментари отправиха и Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН и Глория Гевара, председател и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм.

Международното туристическо изложение ITB Берлин се провежда в периода 6-11 март. То е най-голямото туристическо изложение, предназначено, както за професионалисти, така и за широката публика и се организира от 1966 г. ITB Берлин събира тази година над 10 000 изложители от повече от 180 страни и региони.

Силистренска област е на абсолютното последно място в страната за 2017 г. по брой нощувки на чуждестранни гости, сочат данните на Националния статистически институт.

Преди две години в Крайдунавска Добруджа 3375 души са осъществили 5661 нощувки, като са платили за тях 254 335 лева, сочи статистиката.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.