Силистра и областта на пето място в страната по безработица

Ре

Регистрираните безработни лица в трите бюра в областта към края на септември са 8142. В сравнение с края на месец август… техният брой се увеличил със 149- това каза в петък пред регионалните и национални медии Георги Балушев, директор на бюрото по труда в Силистра. Равнището на безработицата за областта е 12,13%, като най- висока тя  се отчита в община Кайнарджа – 25,97%, следвана от общините Главиница, Алфатар, Дулово, Ситово, Тутракан и Силистра.
През септември в трите бюра по труда на областта са се регистрирали 725 лица, като 31 от тях са с възстановени регистрации. Обявените през септември свободни места от работодатели в областта са 275 – с 15 повече от август. Постъпилите на работа през септември регистрирани безработни са 270 – с 40 по-малко от август. Квалификационни курсове през месец септември са завършили 13 безработни, като 7 седем от тях са постъпили на работа след завършване на обучението си.
Подпомогнатите лица и деца от дирекцията в областта по различни програми за социално подпомагане през септември са 1833, от които месечни помощи са получили 982 лица и семейства, еднократна помощ 3 души и целеви помощи- 848 лица и семейства.
Текст – в. „Дръстър прес“