Силистра кандидат за лидер на туризма в ЕС

Силистра е кандидатурата на България в конкурса „Отлична европейска дестинация“ през настоящата 2010 година. Снощи бе финалъ

Силистра е кандидатурата на България в конкурса „Отлична европейска дестинация“ през настоящата 2010 година. Снощи бе финалът на конкурса за малко известни туристически места, като наградата на представителите на силистренската областна управа бе връчена от зам. – министъра на туризма Иво Маринов.
Според регламента, България се явява през есента на конкурса в Брюксел със своята Североизточна област, като там тя ще се бори за титлата „Най-добра европейска дестинация“, което пък ще й даде шанс да привлече туристи от целия ЕС. Припомняме, че през 2008 година на същия конкурс европейска популярност получиха Белоградчишките скали, благодарение на което до момента те са посетени от над 300 000 туристи от цял свят.
Ако Силистра спечели конкурса, рекламата в Европа на крайдунавския град ще е безплатна от Европейската комисия. Освен това Силистра ще бъден включен в мрежата като град на отличините евродестинации. Пред Брюксел в борбата за титлата Силистра ще представи своите характерни елементи от бита и интересни географски дадености – крепостта „Меджиди табия“, възможността за риболов, легендарната рибена чорба, най-голямото в страната езеро с водни лилии, което се намира край село Малък Преславец и, разбира се, биосферния резерват „Сребърна“, където гнездят защитените в световен мащаб красиви пеликани.

9 thoughts on “Силистра кандидат за лидер на туризма в ЕС

 1. Много ще ме извините, но Демир баба теке не се намира в Силистра вместо нея можехте да споменеете за Меджиди табия по-добре ще ше да звучи!!!! Има много други забележителности които могат да се видят в Силистра нямаше смисъл да си присвояваме чужда забележителност!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Паралел,начинът ти на отразяване е странен. Значимостта на Сребърна не е в красотата на пеликаните.Не е важно колко са красиви.И изобщо обмисляйте си писанията!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. а в кое е значимостта на Сребърна бе, умнико? в самото блато, в тръстиката, в тинята, в кое?
   излагаш се баш като говедо с тия глупави коментари.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Защо мучиш бе ,какъв сорт говедо си ? Влизай в стадото не се лъчи ,защото Райчев изпитва остра нужда от говеждо

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Моля „Паралел44“, да потърси начин да филтрира такива неетични и никому ненужни препирни на многознайковци, които нарушават нашето, на читателите, чувство за мярка.
  Идеята за участие на нашия град в този конкурс е чудесна, всичко направено с мисъл и сърце за града е добро и се постига трудно, нека да се уважаваме !!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Ааа госпожа , не мой са возмущтавати тъй от народните гласове . И нй съшто искаме да са искажем значи

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Лазарова,кое точно е неетичното писание?И ти като каква се явяваш,като още по-многознаеща ли?
  А пеликаните наистина не ги оценямат нито по красота,нито по големина, в случая.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.