Силистра отново домакин на националния фестивал на старата градска песен

Националният фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени” ще се проведе в Силистра на 12 септември от 17 часа на сцената на пл. „Свобода” в областния град. Фестивалът се организира за 16-ти пореден път от Община Силистра и е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден – Празн


Националният фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени” ще се проведе в Силистра на 12 септември от 17 часа на сцената на пл. „Свобода” в областния град. Фестивалът се организира за 16-ти пореден път от Община Силистра и е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден – Празник на града.
Проявата се радва на голям интерес от силистренци и гости на града, ценители на неостаряващите и мелодични стари градски песни. В концерта участват колективи за шлагерни песни от Силистра, Варна, Шумен, Главиница.
Пет творчески формации от Община Силистра ще изявят своя талант. Това са групите за стари градски песни „Златна есен”, „Ретро”и „Чар” при Народно читалище „Доростол-1870”, известната група „Камбанен звън” и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище „Пробуда-1940” в с. Калипетрово.