Силистра ще се побратимява с полския град Чеханов

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова се срещнаха с представители на полската община Чеханов по повод предстоящото сключване на споразумение за сътрудничество между двата града.

През октомври 2017 г. д-р Юлиян Найденов изпрати предложение за откриване на процедура за побратимяване с полската община Чеханов до посланика на България в Полша Емил Ялнъзов. Писмото бе изпратено по дипломатичен път до кмета на града Кшищоф Кошински. През месец януари дойде одобрителният отговор на Чеханов. Ще бъдат спазени всички административни процедури по входиране на докладни записки до местните парламенти в Силистра и Чеханов за даване на съгласие на общинските съветници за побратимяването. Предстои нова официална среща за церемония по подписване на Споразумение за сътрудничество.

На срещата стана ясно, че двата града имат много общи характеристики, но и могат да обменят опит в сферите на културата, спорта, туризма, икономиката и сътрудничеството между неправителствените организации. Община Чеханов участва във 23-я Международен детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“ с ансамбъла „Малък Чеханов“.

2 thoughts on “Силистра ще се побратимява с полския град Чеханов

  1. След общинарско пътуване до побратимен град, хвалбите какво са им дали да ядат ги чува цяла Силистра, и какъв омекотител имало там по магазините, евро и половина шишето.

    Палец нагоре 5 Палец надолу 0

  2. Мария се е ухилила, доволна и предоволна коя съм АЗ, ШЕФА НА ГЕРБ-СИЛИСТРА назначавам и уволнявам и други работи правя, властта е МОЯ .аз се казвам мария димитрова

    Палец нагоре 5 Палец надолу 1

Comments are closed.