Силистренец се набута в схема за менте-саниране, полицията го спаси

С идването на пролетта в Силистра се разшаваха и измамниците по санирането на апартаментите
С идването на пролетта в Силистра се разшаваха и измамниците по санирането на апартаментите

Силистренец изпрати писмо до ръководството на Районното полицейско управление в Силистра, с което изказва благодарност към полицейски служители от група „Охрана на обществения ред” в управлението. Той потърсил помощта им чрез тел.112, след като се оказал въвлечен в измамна схема за саниране на жилището му. Подведен от примамлива оферта, човекът влязъл в договорка с трима „майстори” за поставяне на топлоизолация на дома му.

Ден след като започнали работа, работниците обявили по-високи от предварително договорените цени. Въпреки че човекът пожелал да преустановят работа, като заплати за свършеното до момента, последвали заплахи за саморазправа към него и съпругата му, в които се включили „колеги” на работниците, пристигнали на адреса с 4 автомобила.

Така силистренецът се оказал принуден до потърси помощ на тел.112. По думите му благодарение на респектиращата и професионална намеса на полицейските служители било предотвратено неблагоприятно развитие на случая. Изразявайки благодарността си за завидния професионализъм на служителите, той отправя пожеланията си за здраве и нови успехи.

Привидно изгодните сделки за саниране на сгради крият големи рискове, предупреждават от полицията. Обикновено те се предлагат от хора, чиято истинска цел е облагодетелстване чрез изнудване. В началото „строителите” предлагат изгодни на пръв поглед оферти за ремонтните дейности, заблуждавайки собствениците, че обявената цена е за определена площ. След като започнат работа обаче се оказва, че очакват да им се заплати договорената сума, но не за цялата площ, а за всеки квадратен метър. Така собствениците се оказват въвлечени в изключително неизгодни сделки, превишаващи в пъти реалните пазарни стойности на извършваната дейност. Нерядко „строителите” прибягват до заплахи и изнудвания за издължаване на договорените суми.

За да не попаднат в подобни схеми, гражданите трябва да имат предвид, че устните договорки с подобни „строители” крият големи рискове. Представянето на пълномощни и сключването на договори също следва внимателно да се провери, защото нерядко те се оказват недействителни.

За извършване на ремонтни дейности и саниране на сгради най-добре е гражданите да се доверяват на утвърдени строителни фирми. Приемането на оферти с цени, значително по-ниски от пазарните, крие значителни рискове.

2 thoughts on “Силистренец се набута в схема за менте-саниране, полицията го спаси

  1. Добре е да се напомни, че индивидуалното т.н. саниране /направа топлоизолация на фасадата/ е забранено.Необходимо е разрешение и то за цялата фасада на блока.

    Палец нагоре 5 Палец надолу 0

  2. мвр пикчърс представя…. нов епизод….
    😉
    …. нашта полиция ви пази

    Палец нагоре 4 Палец надолу 1

Comments are closed.