Силистренка изгоря в дома си на 1 януари, двама в болница след катастрофа

60-годишна жена е загинала при пожар в дома си в силистренското село

60-годишна жена е загинала при пожар в дома си в силистренското село Нова Черна, съобщиха днес от ОД на МВР.
Трагедията се е разиграла на… 1 януари около 17.50 ч. в дома на възрастната добруджанка. Съседи на жената забелязали, че от прозорците на къщата излиза пушек и веднага се обадили на огнеборците. След като потушили пламъците, те се натъкнали на обгорения й труп.
Според съседи на загиналата, тя имала физически увреждания и се придвижвала с инвалидна количка. Те предположиха, че по всяка вероятност жената сама е предизвикала пожара в стаята си, тъй като преди това е правила на два пъти опит да сложи край на живота си.  Изгорели са покъщнина, врата и прозорци, по случая е образувано дознание, уточниха от ОД на МВР-Силистра.
От полицията в Силистра съобщиха още, че двама души са пострадали при автомобилна катастрофа снощи около 21.30 ч. по пътя между добруджанските села Черковна и Межден. 61-годишният А.Л. шофирал БМВ с несъобразена скорост, напуснал платното и се ударил в крайпътно дърво. При удара  водачът и спътникът му – мъж на 40 г., получили различни травми. Настанени са в силистренската болница за наблюдение, опасност за живота им няма. На водача е взета кръвна проба за алкохолно изследване. Образувано е дознание, допълниха още от силистренската полиция.