Силистренка не даде пари за лечение, съдейства на „полицай”

69-годишна силистренка е станала поредната жертва на телефонни измамници. Във вторник тя получила обаждане, в което й били поискани пари за лечение на неин близък. Жената не се поддала, но последвали заплахи и закани за саморазправа.

Тогава с нея се свързал мъж, който се представил за полицейски служител. Той обяснил, че е наясно със случилото се, тъй като в момента се провежда полицейска операция по неутрализиране на телефонни измамници. Поискал съдействие и следвайки инструкциите му, жената хвърлила през терасата сумата от 4000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново призовават: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел. 112.

2 thoughts on “Силистренка не даде пари за лечение, съдейства на „полицай”

 1. ТО КАТО СЕ ОБАДИХ НА 112 ТАКА МИ СЪДЕЙСТВАХА….ОБАДИХА СЕ НА ПОЛИЦИЯТА И
  СИЛИСТРА, А ТЕ КАЗАЛИ ДА ЗАТВАРЯМ ТЕЛЕФОНА И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С ТОВА

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. има лесно…. като ви се обаждат телефонни измамници…. пренасочвайте разговора към 112….те и без това от меверето ви прозвъняват….
  😉
  от една година продавам климатик…. парите в кошчето до шадравана…. а забравих сумата…. с наддаване е…. който остави най много….. пичели…. депозити от 1 000лв. също там…. пичелившите ще го обявят….. на страницити на паралела…..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 3

Comments are closed.