Силистренската болница разчита на младите специалисти

С молебен в болничния параклис „Свети Йоан Рилски Чудотворец“ в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра отбелязаха Деня на българския лекар, съобщиха от лечебното заведение.

Въпреки тежката обстановка лекари, медицински сестри и целият персонал на болницата продължават борбата срещу COVID-19 и изпълняват отговорно своя професионален дълг, се казва в съобщението.

Независимо от ограничения брой лекари, които работят тук – 112 и 13 специализанти – МБАЛ в Силистра успява да поеме потока на нуждаещите се от медицинска помощ. Разчита се много на младите лекари, които специализират тук и ръководството на болницата се надява те да останат да работят в Силистра.

През тази година лечебното заведение се е сдобило и с нов 64-срезов компютърен томограф, който е закупен със средства на Министерството на здравеопазването. В близките месеци предстои и откриване на новото Отделение по инвазивна кардиология. Това е изключителна придобивка за града и областта, защото всички пациенти с остър коронарен синдром ще получават необходимата им спешна помощ тук и няма да се налага да пътуват до Русе и Варна, смятат специалистите.

Ще започне и изграждането на нова сграда за Спешното отделение в болницата. Строителството се очаква да бъде финансирано по Оперативна програма „Региони в растеж“ по проект за развитие и осъвременяване на спешната помощ в цялата страна. Ръководството на болницата е благодарно и на многобройните дарители, които са дарили медицинска апаратура, парични средства, предпазни облекла и дезинфектанти, се посочва в съобщението.