Силистренските деца върнаха надеждата за възраждане на футбола в града

Голям успех постигна детският футболен отбор на „Доростол“ Силистра в проведения в Сандански турнир „Пирин къп 2018“. Възпитаниците на треньора Деян Дечев и помощника му Константин Константинов, родени през 2006 г., спечелиха четвърто място в крайното класиране сред 13 отбора в тяхната възрастова група. 20 млади спортни таланти защитиха честта на клуба и името на града и вдъхнаха надежда у феновете, че не всичко в силистренския футбол е загубено.

След силистренските футболисти останаха тимовете на прочути школи като ЦСКА, „Пирин“ Благоевград, гранд като „Стяуа“ Букурещ и др. Първи в групата бе отборът на „Вардар“ Скопие, следван от софийските „Витоша“ и „Локомотив“.

Ръководството на клуба и родителите изказват благодарността си към бизнесмена Стоян Петров – Стакито, който осигури екипировката на децата, както и на Георги Димитров, помогнал с футболни топки. Благодарност заслужават и самите родители, които били с децата си в Сандански, както и тези, стискали палци от Силистра, защото без тяхната помощ и подкрепа в подготовката на отбора успехът бе немислим.

Международният турнир по футбол за деца “Пирин къп” се провежда два пъти в годината – през зимата и лятото. Турнирите се провеждат в курортни центрове в сърцето на Пирин планина откъдето идва и името му. За лятното състезание е избрана дестинацията на Банско, където са избрани най-добрите условия за провеждането му. Най-добрите хотели и най-добрите стадиони ще бъдат домакини на нашите гости, които ще бъдат от пет държави – България, Гърция, Румъния, Македония и Турция.

Турнирът държи рекорда в България с участието на 128 отбора и повече от 2000 деца в 9 възрастови групи.