Силистренските надзиратели продължават с протестите си

На 22 февруари в 12,00 ч. силистренските служители от арестите и съдебната охрана ще протестират пред Съдебната палата в града. През седмицата и в други градове в страната техните колеги ще изразят недоволството си след неуспешните преговори с министерствата на правосъдието и на финансите.

Надзирателите не приеха предложеното 5% увеличение на заплатите и продължават да поддържат искането си за изравняване на заплащането с това в МВР. Организатори на протестите са двата синдиката – на служителите в затворите и синдикат „Охрана”. На следващия ден – 24 февруари, протест ще има пред сградата на Министерството на правосъдието. На 10 март заетите в системата ще излязат на национален протестен митинг в столицата, като шествието ще потегли от Министерството на правосъдието и ще се придвижи до входа на Министерството на финансите и Министерски съвет.

2 thoughts on “Силистренските надзиратели продължават с протестите си

 1. Милички съдебни охранители, не увеличение а намаление трябва да има на заплатите ви! Вие най-добре знаете защо! Полицаи, пожарникари и надзиратели да, но на съдебната охрана не! На топличко, на сухичко, вечер, събота и неделя, август и по празниците ангажименти нямате! Вие най-добре си знаете как сте навързани там като свински черва – подбрани все убавици и убавци. Кой на кого е жена и дъщеря, кой е селски, баджанак, шуранайка, братчет ….! НЕ!!!!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

  1. Търтеите пак са заели местото за инвалиди
   “ Щом си взел моето место , вземи и болестите ми “

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.