Силистренският балет „Аксел“ с награда от конкурс

Второ място спечели Модерен балет „Аксел” към Център за работа с деца /ЦРД/ в Силистра, с ръководител Адриана Мумджиева, от 12-тия Международен конкурс „Изкуство и приятели”, провел се във Варна.
В тазгодишното издание участваха творчески колективи от България, Грузия, Русия и Армения. Те се състезав

Второ място спечели Модерен балет „Аксел” към Център за работа с деца /ЦРД/ в Силистра, с ръководител Адриана Мумджиева, от 12-тия Международен конкурс „Изкуство и приятели”, провел се във Варна.
В тазгодишното издание участваха творчески колективи от България, Грузия, Русия и Армения. Те се състезаваха в категориите детски фолклорни, камерни и естрадни, разделени в три възрастови групи. На сцената на Народно читалище „П. Р. Славейков 1928” се изявиха четири български, три грузински, три арменски и два руски танцови състава. Изпълнителите се оценяваха от компетентно хореографско жури, представители на Дружеството на хореографите във.
Победителите в конкурса получиха звание „Лауреат” и награди за първо, второ и трето място. Модерен балет „Аксел” представи България в категорията за естрадни танци, като в този жанр балетът беше единственият представител от страната. Силистренските грации участваха с танци от най-новия си репертоар, разучавани през изминалата учебна година. Общо 30 от чаровните балерини на „Аксел” се състезаваха в трите възрастови групи, представяйки шест танца – по два във всяка група.
Изпълненията на „Аксел” се откроиха с модерна хореография и оригинални сценични костюми, изработени специално за всеки танц лично от ръководителката на балета Адриана Мумджиева. За доброто си цялостно представяне балетът беше удостоен с второ място в престижния конкурс.
Международният конкурс „Изкуство и приятели” се провежда за пръв път през 2001 г. във Варна. В дванадесетте издания на конкурса са се изявявали таланти от България, Русия, Украйна, Грузия, Финландия, Словакия и Сърбия.

2 thoughts on “Силистренският балет „Аксел“ с награда от конкурс

  1. Браво!Не ще и съмнение,че силистренските деца са много красиви и елегантни!Браво и на Адриана!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 2

  2. Абе Юлианчо не се ли научи, кои са основните въпроси в журналистиката? Какво, къде,КОГА и кой? Та КОГА се е провело това нещо? Бъди прецизен ако искаш хората да те зачитат за истински журналист.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.