Силистренски депутати са „отличници” по разходи в 43-тото Народно събрание

Ivan DimitrovС 15 000 км повече от дължината на екватора е навъртяла силистренската депутатка от ДПС Невин Хасан само за година и 3 месеца, сочи справка от Народното събрание. Народната представителка от Дулово е едноличен лидер сред колегите си след като изминала 55 286 км, без да се посочва дали е било само в страната. Отделно Хасан е осребрила фактури за бензин за 2326 лв., пътувайки може би с личната си кола.

1 667 675 километра общо са навъртели депутатите със служебните лимузини за „отчетния” период от 27 октомври 2014 г. до 30 ноември 2015 г. Това означава, че те са обиколили 41 пъти земното кълбо с коли на парламента, а депутатът от Силистренско е започнал и втора „обиколка”.

1 369 536 лева са изхарчили депутатите за командировки из България. От тях 120 000 са изплатени за нощувки по хотели. Според финансовите правила на Народното събрание депутатите имат право на командировъчни и квартирни пари, когато пътуват до изборните си райони. Първенец в тази класация отново е народен представител от Силистренско – Иван Димитров от „Атака“. Пътуванията му до изборния му район са стрували на НС 18 680 лв. Тъй като той е родом от София, вероятно ползва и хотел при ежеседмичните си посещения в региона, което качва разходите му.

Имената на другите народни представители от Крайдунавска Добруджа – Рамадан Аталай /ДПС/ и Алтимир Адамов /ГЕРБ/ не са посочени в статистиката на парламента, изготвена по поръчка на „24 часа”.

Невин Хасан и Иван Димитров може и много често да са посещавали най-отдалечения от столицата избирателен район за среща с избирателите си, но какво са си говорили с тях не е известно никому. От избирането им в края на 2014 г. те не са провели нито веднъж среща с местните медии.