Силистренски ученици научиха правилата за безопасност по пътищата

Беседа по пътна безопасност бе проведена с петокласници от СУ „Иван Вазов“ в Силистра. С децата се срещна началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ при Областната дирекция на МВР в Силистра старши инспектор Лъчезар Тодоров, за да обсъди с тях правилата за безопасност на пътя в качеството им на участници в движението.

В разговора бяха засегнати теми, свързани с реда за пресичане на кръстовища и оживени улици, безрисковото управление на велосипеди в градска среда и правилното поведение на пътниците в превозните средства. Основен акцент бе и въпросът за личната отговорност на всеки от участниците в движението, както и възможните последици от всяко безразсъдство на пътя.

Инициативата е в рамките на превантивната кампания „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“, която сектор „Пътна полиция“ осъществява съвместно с Регионалното управление на образованието в Силистра от началото на учебната година. В нея са обхванати ученици от повечето класове на силистренските училища. Беседите се осъществяват по предварително утвърден график и се изнасят от служители на сектор „Пътна полиция“. Целта е да се постигне повече сигурност и да се овладеят практически модели за безопасно поведение от децата, които са сред най-уязвимите участници в движението, съобщи пресцентърът на полицията.