Силистренци протестираха против нередностите в държавата и българския начин на живот

Над 500 силистренци, предимно млади хора, с около 260 автомобила, развели черни знамена и български трибагреници, проведоха протестно шествие през града против високите цени на горивата и липсата на държавна политика в бранша.

Освен злободневната напоследък тема, протестиращите заявиха подкрепата си към майките на деца с увреждания и също поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. „Протестираме против всичко нередно в държавата, против българския начин на живот и искаме правителството да се осъзнае, иначе ще продължим с протестите“, заяви един от организаторите. Според тях протестът е бил спонтанен и свикан в социалните мрежи.

Дългата колона премина бавно край бензиностанциите в града и предизвика за кратко напрежение в движението. За другата седмица във вторник в 10,30 ч. младите силистренци са подготвили поредно гражданско недоволство пред областната администрация.

Последният протест против високите цени на горивата в Силистра бе проведен през март на 2012 г. Тогава в него участваха над 100 автомобила и около 30 рокерски мотоциклета.

1 thought on “Силистренци протестираха против нередностите в държавата и българския начин на живот

  1. Поредният протест, който се очаква ,тъй като търпението се изчерпва, ще бъди срещу самозабравилите се управляващи от СИЛИСТРА ,безпардонно държане ,наглост,безнаказаност,КМЕТА ,диша от миризмата на фекалий ,но мълчи и се спотайва ЗАЩО.

    Палец нагоре 6 Палец надолу 0

Comments are closed.