Силистренци спечелиха една трета от българските медали в Световното по канадска борба

С четири медали – един златен, сребърен и два бронзови, се завърнаха състезатели на Спортния клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“ от юбилейното 40-то Световно първенство по канадска борба, проведено в турския град Анталия. В атрактивните двубои взеха участие над 1500 състезатели от 51 страни в различни възрастови и теглови категории.

Като част от националния отбор силистренецът Божидар Симеонов стана световен шампион на дясна ръка и спечели бронз с лявата в своята категория. Съотборникът му Йордан Цонев е световен вицешампион с лявата ръка и с трето място с дясната. Българският национален отбор при мъжете и жените спечели общо 11 медала.

Още пет състезатели на силистренския клуб взеха участие на световното първенство. При юношите сили мериха Любомир Великов и Вениамин Димитров, а при младежите участие взе Еркан Мухсин. При състезателите със зрителни увреждания в схватките се пробваха Добромир Удрев и Милен Грозев. Всички те се представиха на ниво, макар и да не успяха да влязат в тройките на своите категории.