Силистренци: Хвърлете пясък и за пешеходците

Sineva cisti (1)В град Силистра с успешни темпове продължава чистенето на сняг и своевременното му извозване от улиците в града. Гражданите останаха доволни от бързата реакция на снегопочистващите фирми, които още в неделя се заеха да поразчистят централните пътни артерии и никой не закъсня за работа.

Вчера започна и извозването на камарите сняг. Според общинския пресцентър в града са работили 2 фадроми и два камиона. Предстои пълното почистване на площад „Свобода“. Въпреки видимите резултати от усилията за борба, много силистренци алармираха медиите за липсата на пясък по тротоарите и пешеходните зони в града. Инертен материал е хвърлен само по улиците, но не всички се придвижват с автомобили, е логичният коментар на хората. Същото бе положението и при първия сняг преди две седмици.

Други с недоумение питаха защо служители на „Синева” чистят дори и малките алеи в парка, а по най-натоварените тротоари хората се придвижват в „индийска нишка”. Иначе, в Дунавския парк централните алеи са почистени добре и посетителите вече забелязаха красотата на природата в зимния й сезон. Неизвестен снежен скулптор бе измайсторил красив снежен човек с името Боби.

Само 2-3 търговци на Централния пазар се престрашиха и по обед подредиха стоката си по снежните сергии. Там също нямаше и помен от пясъчно обезопасяване.