Славин Пеев ще е Анджелоти в операта „Тоска” на Пучини

Operen PeevБасът Славин Пеев влезе в ролята на Чезаре Анджелоти от операта „Тоска” на Пучини, чиито репетиции започнаха току-що. Това става на сцената на Държавната опера в Русе, където тя се реализира от международен екип и където ще има няколко представления, насрочени за третата десетдневка на октомври.

Нашият съгражданин е единственият българин сред участниците – негови колеги от различни европейски държави. Преди 2 години той се превъплъти и в образа на Колин от операта „Бохеми”, поставена на сцената в Русе от австрийката Карина Босковски, която е режисьор и на настоящия спектакъл. Предстоят му и участия в Австрия и Германия, където ще сбъдне мечтата си да изпълни Филип Втори от „Дон Карлос” на Верди и граф Рудолфо от „Сомнамбула” на Белини.

Славин Пеев е възпитаник на Моцартеума в града на Моцарт, Залцбург, и на консерваторията „Джузепе Верди” в Милано. Специализирал е в българския културен институт „Борис Христов” в Рим, лауреат е на престижни фестивали и конкурси. Участник в множество оперни спектакли и концерти, изнесени предимно в Западна Европа. От дълги години живее в Германия, но щом бъде поканен, се изявява с голямо удоволствие и у нас. Така ще стане сега и в Русе, споделиха неговите почитатели, очаквайки с нетърпение появата му в „Тоска” и пожелавайки му успех.