След хулиганина и прокуратурата влезе в Спешния център

Районната прокуратура в Силистра е разпоредила незабавна проверка по сигнал за инцидент с лекар от болницата, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна. Целта на проверката е да се установи има ли данни за хулиганство в болничното заведение от страна на пациент, както и за обида на лекар при и по повод изпълнение на службата или функцията му.

Повод за проверката е инцидент в полунощ на 16 юни тази година между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар от Спешния център на МБАЛ – Силистра. Детето било доведено в Спешния център от своя баща заради оплаквания за болка в очите. Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време трябвало да се извърши задължителната дезинфекция в болничното заведение заради COVID-19.

На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето. Той започнал да обижда лекаря. По случая е бил сезиран Българския лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към лекаря от болничното заведение е подало и ръководството на болницата. Материалите са приобщени към спешната проверка на Районната прокуратура в Силистра.

След завършването й прокуратурата ще прецени фактите и обстоятелствата по инцидента в болничното заведение и дали са осъществени съставите на престъпленията по за хулиганство и за обида на длъжностно лице.