Соцдепутатът Антон Кутев зададе нов въпрос към областния на Силистра д-р Владимир Янков

Задавам следващия въпрос към областния управител д-р Владимир Янков – вярно ли е, че е избрал доставчик на горива за областната администрация без конкурс и вярно ли е, че този доставчик има някаква връзка с общински съветник от ГЕРБ? Това попита днес на първата си… за годината пресконференция соцдепутатът от региона Антон Кутев. Той обясни, че ще чака любезно отговора на губернатора.
Кутев коментира и някои актуални политически новини в страната. „Ако министър Дянков е намерил въпросното писмо в някакво чекмедже през септември, а го показва през януари и обяснява, че това е причината за спрени пари, аз питам какво е правил Дянков от септември до януари“, каза той, помолен да коментира съобщеното от премиера Борисов, че кабинетът „Станишев“ не е завел на отчет в деловодството писма от ЕС. „Очевидно за премиера Борисов публикувани писма в интернет са скрити писма, той се превърна във второразреден комедиен актьор и вече 6 месеца забавлява нацията с един и същ виц“, допълни Кутев. „Вместо да управлява държавата, той прави шоу, а в същото време трябва да се извинява на много хора – на Огнян Аврамов, Петър Мутафчиев, Михаил Миков“, добави соцдепутатът. Кутев препоръча на премиера Борисов да остави хората и неговите избиратели да определят кой е политическия противник на ГЕРБ. „В момента ДПС не е реалната опозиция на властта, БСП е тази опозиция и всички пиар акции на Борисов да неглижира БСП са обречени на провал“, смята Антон Кутев.
Според него, най-силният отговор на БСП около идеята за създаване на нови леви проекти е да се саздаде нов ляв проект вътре в самата партия. „В този смисъл искам да припомня на Татяна Дончева, че тя все още е областен председател на габровското БСП и аз питам каква е ролята в такъв случай на габровското БСП в страната“, добави той. „Отговорът на въпроса кой е беден в България е на дневен ред пред БСП и примера е, че аз вземам 2 000 лева заплата, но нямам апартамент, а баща ми има голям апартамент в центъра на София, но взема 300 лева пенсия“, допълни Кутев.