Соцдепутатът Антон Кутев прогнозира предсрочни избори догодина

Предсрочни парламентарни избори могат да изпреварят местният вот дого

Предсрочни парламентарни избори могат да изпреварят местният вот догодина, прогнозира днес в Силистра соцдепутатът от региона Антон Кутев. „Това ще стане… ясно най-късно до 20 дни, когато ще се разбере дали ГЕРБ ще влезе в официална коалиция със „Синята коалиция“, добави Кутев. Той прогнозира още, че лидерът на ДСБ Иван Костов щял да постави много тежки условия на Бойко Борисов за коалиция с ГЕРБ, като част от исканията на Командира щели да са наличието на Коалиционен съвет и всички финансови и икономически министерства да бъдат дадени на ДСБ. „Ако Бойко Борисов не се съгласи на коалиция, през март догодина ще има предсрочни парламентарни избори, въпреки че според мен добрият ход за България и ГЕРБ е създаването на тъкмо такава коалиция“, предрече Антон Кутев.
Соцдепутатът отново се заяде със СИбанк и Цветелина Бориславова като обяви, че 35 процента от БТК навремето били изкупени под формата на компесаторни записи от СИбанк. „След това те са били препродадени на исландския милиардер и не е случаен факта, че по това време Бориславова стана почетен консул на Исландия в България, някой е знаел предварително какво ще се случи, за да се изкупят тия 35 процента“, каза соцдепутатът.
„Нека Татяна Дончева да каже какво предлага с новия си проект – вариант за изход от кризата ли, ново партийно строителство, различно от това в Габрово или нов морал, който няма нищо общо с „Мултигруп“, за да видим дали си струва този проект“, попита Антон Кутев.