Соцдепутатът от региона Антон Кутев: Този човек ще наложи политическа диктатура в България

Ако този човек /премиерът Бойко Борисов – бел. авт./ не бъде спрян, оча

Антон Кутев
Антон Кутев

Ако този човек /премиерът Бойко Борисов – бел. авт./ не бъде спрян, очаквам до няколко месеца България да стане първата европейска държава, в която ще има тежка политическа диктатура. Това заяви днес в Силистра соцдепутатът от региона Антон Кутев… „Полицейските методи и логика на премиера вече добиват застрашителни размери, той непрекъснато унижава БСП, защото това е единствената партия, която може да му се противопостави и да предложи алтернатива, тази амбиция от страна Бойко Борисов да уязви БСП влияе много зле на държавата“, коментира още Кутев. „Защо новините на първите страници на вестниците не са за предстоящото затваряне на психиатричните клиники, за това, че Бойко Борисов ще пусне лудите по улицата, а за доклада на ДАНС“, попита Кутев. „Налудничаво е да твърдиш, че Станишев е дал този доклад на някакви структури, ако Станишев искаше да го даде, щеше просто да го преснима, а не да го изнася, дали е имало изнесен доклад ще каже прокуратурата“, коментира още соцдепутатът. Според него, премиерът Борисов познавал добре тези структури като главен секретар на МВР и затова сега засипвал публичното пространство с лъжи и манипулации, за да уязви политическите си опоненти.
„Според мен Янаки Стоилов има място в новото изпълнително бюро“, каза още Кутев. Той обаче предполага, че Станишев ще има проблем с гласуването на Националния съвет, тъй като той все още е бил със старите членове. „Ходът на Станишев е да ги убеди, че промяната започва – като нови лица, като публично присъствие на БСП, като нова политика и т.н.“, допълни депутатът. Ако това не се случело, на следващия конгрес Станишев щял да бъде изправен пред същата ситуация и тогава това вече щяло да е фатално за него.
„Около 70-80 процента от търговията в зърнения сектор не се фактурира и поставя в неизгодна позиция добросъвестните търговци, трябва спешна намеса на съответните органи“, информира още соцдепутатът. Основно т. нар. сив пазар на зърнената търговия бил по оста арендатори-хлебопекарни фурни. Това станало ясно след среща днес със земеделски производители и кооперациии от региона. Антон Кутев съобщи още, че на балотажа в Дулово БСП със сигурност няма да подкрепи ГЕРБ. „Ние ще се обърнем към нашите членове и симпатизанти да гласуват по съвест“, обясни Кутев.