; Спасиха силистренец от „бяла смърт” в преспите | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Спасиха силистренец от „бяла смърт” в преспите

 

Приютът за бездомни се препълни и обитателите му са вече 12 човека

Приютът за бездомни се препълни и обитателите му са вече 12 човека

Силистренските огнеборци са спасили човек, премръзнал в преспите в района на язовир „Здраве” /Мръсния язовир/ по пътя между Силистра и Орехова гора, съобщи пресцентърът на полицията.

Сигналът за инцидента бил получен вчера в 10,45 часа на тел. 112 от случайни минувачи. Заради труднодостъпния терен се наложило огнеборците да пренесат човека с носилка на разстояние от около 1 км през преспите, след което той бил транспортиран с линейка в Спешното отделение на силистренската болница. От здравното заведение съобщиха, че приетият мъж бил в изключително занемарено състояние и с вид на бездомник. Към момента на постъпване нямал индикации за болнично лечение, но бил стабилизиран и… почистен.

В късния следобед с бездомника, на възраст около 50 години, се заели социалните служби в Силистра, комуто той бил добре познат. Мъжът е настанен в Центъра за временно настаняване /Приюта за бездомни/. По неофициална информация пострадалият обитавал вила на свой познат в района на язовира.

С поредния настанен в приюта, обитателите му станаха 12 души, въпреки че капацитетът му е за 10 човека. Наскоро там бил приет и мъж от село Чернолик, Дуловско, където нямат подобна социална институция.

Коментирайте

Правила за коментиране