Спасиха 22-годишна жена, Тутракан и Ситово отмениха бедствието

Ек

Екипи на Гражданска защита са спасили 22-годишна жена от силистренското село Руйно, която е имала нужда от спешна медицинска помощ, съобщиха днес от… ОД на МВР-Силистра. През нощта срещу вторник бил получен сигнал, че младата добруджанка имала нужда от лекарска помощ. Към нея веднага потеглило верижно МТЛБ, което превозило жената през непроходими участъци, за да я предаде на лекарски екип, който я чакал в линейка край разклона до селото.
Също през тази нощ спасителите са извадили от закъсал край „8-ми пост“ автомобил жена и дете, които били транспортирани до Силистра. Общо 30 души, нуждаещи се от хемодиализа, са били превозени до болницата в Силистра през вчерашния ден също с верижното МТЛБ, допълниха още от ГЗ.
Междувременно стана известно, че бедственото положение в общините Тутракан и Ситово днес е било отменено.  Учебните занятия в Тутракан са възстановени, а в Ситово – от утре. До вечерта се очаква  бедствието да бъде отменено и в останалите силистренски общини – Дулово, Главиница и Алфатар. В тази връзка областният управител д-р Владимир Янков заяви също днес, че след края на зимата ще направи семинар с представители на всичките 7-те силистренски общини по въпроса как и кога се обявява бедствено положение.
Забраната за движение по пътищата на камиони с товароподемност над 3.5 тона остава и днес, реши на заседание в областната управа кризисния щаб. Оттам отново препоръчаха на шофьорите да не предприемат излишни пътувания, а ако такива се налагат, да бъдат крайно внимателни.
Всички пътища днес в Силистра и областта от републиканската пътна мрежа са проходими, но при много тежки зимни условия, предупредиха от крайдунавската полиция. Няма селища без ток и вода, добавиха от Гражданска защита.