Спешно разрешиха пряко възлагане на автобусни превози по 4 линии в Силистра

Разрешение за пряко възлагане на автобусни превози по 4 линии, като спешна мярка, даде на община Силистра изпълняващият длъжността областен управител Алтимир Адамов. Това се налага, заради риска хората от региона да останат без обществен транспорт по отсечките Варна-Силистра, Ве


Разрешение за пряко възлагане на автобусни превози по 4 линии, като спешна мярка, даде на община Силистра изпълняващият длъжността областен управител Алтимир Адамов. Това се налага, заради риска хората от региона да останат без обществен транспорт по отсечките Варна-Силистра, Велико Търново-Силистра, Русе-Силистра и Силистра-Шумен.
По тези линии вече е дадено разрешение, то е валидно 6 месеца, считано от 1-ви юли тази година, докато община Силистра проведе процедура по Закона за обществените поръчки или Закона за концесиите. За да се защити особено важен обществен интерес и за да се предотврати допускането на значителна или трудно поправима вреда, временно изпълняващият длъжността областен управител Алтимир Адамов допуска и предварително изпълнение на решението, обясниха от крайдунавската областна администрация.

Линиите, за които е дадено разрешение, са:

1. Варна – Силистра
Часове на тръгване – 10:00 ч. – 07:00 ч.; 15:00 ч. – 11:00 ч.; 12:30 ч. – 16:30 ч.; 17:30 ч. – 13:00 ч.; 13:00 ч. – 06:00 ч.

2. Велико Търново – Силистра
Часове на тръгване – 15:30 ч. – 06:00 ч.

3. Русе –Силистра
Часове на тръгване – 13:30 ч. – 08:00 ч.; 16:15 ч. – 09:30 ч.

4. Силистра – Шумен
Часове на тръгване – 06:45 ч. – 14:00 ч.; 10:00 ч. – 16:00 ч.;

6 thoughts on “Спешно разрешиха пряко възлагане на автобусни превози по 4 линии в Силистра

 1. Много неясноти в статията !!! „………..допуска и предварително изпълнение на решението“ – кое решение?Как може областният управител да ДОПУСНЕ предварително изпълнение на решението? В чл. 11 ал.3 на ЗОП е записано ясно и точно – при издаване на решенията по ал. 1 не се допуска предварително изпълнение.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 3

 2. На мен не ми е ясно защо се стигна до това положение част от часовете на автобусните линии до Варна да се обслужват от една фирма, а друга част от втора фирма? Според мен тутраканската ТАТ си изпълняваше коректно договора също и цените на билетите и бяха без конкуренция 8лв, а за пенсионери 6,50лв. В момента калипетренската „Хари“ освен, че вдигна билетите с 2 лева, не виждам с какво аджеба ги конкурира та да спечели тези линии? С какво – с обслужване, комфорт или друго? Едва се оттървахме от монополиста на тези линии Менес, при който най – нагло цените бяха стигнали по 14лв. за билет (за разстояние от 130км.) и сега старата песен на нов глас … Прозира далавера с общината и май конкретно с оглавяващия същата!

  Палец нагоре 13 Палец надолу 2

 3. За калипетренската „Хари“ просто няма какво да говорим. Автобусите са му под всякаква критика. Имаше случаи когато автобусите се палиха. Шофьорите му изменят графиците както им е удобно а билетопродавачките се държат с пътниците сякаш те са им подчинени. Знам за случаи, когато хората са чакали автобус по час и половина за да дойдат на работа. Недоумявам как тази фирма все още печели обществени поръчки и продължава да функционира.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

  1. Шофьорите на „Хари“ не просто изменят графиците, а въобще не тръгват в определени часове. Това било защото според тях нямало хора, а същевременно хората чакат по спирките! На всички е ясно, че пестят гориво! При положение, че си спечелил обществена поръчка ти подписваш договор, че ще си спазваш графика и че ще си изпълняваш задълженията съвестно. Дори и един човек да няма по спирките автобусът трябва да се движи! Но като няма кой да оказва контрол …
   Обслужването и автобусите им са под всякаква критика, а същевременно вдигнаха цената на билетите веднага! Те не са в състояние да обслужват градските линии, камо ли до Варна!

   Палец нагоре 9 Палец надолу 0

    1. Айде стига с тоя ГЕРБ сте се оправдавали! Сякаш ХАРИ-3 ГЕРБ я измислиха и те я лансираха ! Виж откога вози тая фирма! Проблема е местен и в кюпа са хора от местната власт-Община и Общински съвет! Там е заровено кучето!

     Палец нагоре 8 Палец надолу 0

Comments are closed.