Спират ремонта на пътя Силистра-Шумен

Заради липса на средства спират по-голямата част от ремонтите по пътищата в страната, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирани о

Заради липса на средства спират по-голямата част от ремонтите по пътищата в страната, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирани от  bTV.  Сред тях е и главният път от Силистра до Шумен, който не е ремонтиран основно и преасфалтиран откакто е построен.
Всяка година поддържащите фирми правят частично изкърпване на шосето, колкото за да запълнят зейналите дупки, но полза няма, категорични са специалисти. Самият път обаче е натоварен, защото той е част от международно трасе и по него минават тирове от и за Румъния. „Дупките стават все по-големи, сякаш току-що е бомбардиран“, категорични са шофьорите. Те признават, че вече им е дотегнало да сменят джанти и гуми, след като рискуват да минат по този пътен участък.
Заради липса на пари ще бъде замразена работата по ремонта и рехабилитацията на близо 800 километра пътища в България, като временно се стопират 36 проекта. По-голямата част от ремонтните дейности обаче са стартирали, а замразяването на дейностите вероятно ще е до края на настоящата година.
„Ще оставим обезопасена пътната инфраструктура. Разбира се, това ще доведе до недоволства, ние си даваме сметка. Затова правим всичко възможно да се получи така, че да продължим работата по тези пътища. Ще платим много голяма цена за консервирането, за спирането на строителните работи, някои от пътищата ще останат затворени и гражданите ще търпят дискомфорт точно през летните месеци”, заяви пред  bTV шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Божидар Йотов. Той допълни, че продължават да се търсят начини работата по част от възловите пътни трасета да продължи.

2 thoughts on “Спират ремонта на пътя Силистра-Шумен

  1. Прогнозирам намеса на прокуратурата, щото май се губят едни пари, които по-рано бяха спечелени по проект тъкмо за този път. 🙂 😉

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. незнам къде го видяха този ремонт това си е едно изкърпване на пътя

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.