Спортно училище "Дръстър" открива първо учебната година на 1 септември

С издигане на българския трибагреник и с българския национален химн на 1 септември от 9.00 часа общинското спортно училище „Дръс

С издигане на българския трибагреник и с българския национален химн на 1 септември от 9.00 часа общинското спортно училище „Дръстър” ще открие новата учебна година, съобщи директорът му Кольо Колев… На церемонията, която се провежда за пета поредна година, са поканени кметът Иво Андонов, заместник-кметът Нели Стоилова, целият общински отдел „Образование” и шефът на образователния инспекторат в Силистра Велико Георгиев.
„Тази година 204 ученици от 5 до 12 клас ще влязат в освежените класни стаи, благодарение на средства от бюджета на училището, помощта на родителите и с усилията на колектива“, обясни Кольо Колев. Той допълни, че по-голямата част от учениците са от Силистра. „Освен общообразователна подготовка, децата тренират 6 вида спорт – стрелба с малокалибрено оръжие, борба, джудо, плуване, лека атлетика и футбол, а абитуриентите завършват специалност по избор – „Мениджмънт в спорта” и „Лечебен и спортен масаж“, припомни Колев, който е бивш дългогодишен вратар на силистренския „Доростол“.
През миналата година спортистите от училище „Дръстър” са завоювали 1 златен, 13 сребърни и 16 бронзови медала на републикански, балкански и европейски състезания във всички дисциплини. Най-голямата радост за учениците е новото минифутболно игрище, което се изгражда в момента и ще бъде завършено в началото на октомври, надява се Кольо Колев. На него ще могат да тренират подрастващите футболисти на Силистра, докато траят ремонтите на двата стадиона. Новото игрище ще позволи на училището да домакинства и официални турнири по минифутбол.
Проблемът пред бившия вратар обаче е свързан с храната на спортистите през тази година. Според Колев, дневният порцион на дете е намален от 4.60 лв на 3.00 лв. Колев очаква общината и Министерството на спорта да помогнат допълнителното със средства за храната на бъдещите професионални състезатели.